Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en onze folder digitaal ontvangen? Meldt u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.
23 Maart:

TITERSESSIE dmv VACCICHECK

Op vrijdag 23 maart komt dierenarts Dian Wagemakers bij ons in de winkel een titersessie dmv de Vaccicheck doen.  Indien blijkt dat uw huisdier een enting nodig heeft, kan deze gelijk toegediend worden. De kosten voor de vaccicheck zijn €42,50 en de test duurt ong. een half uur.
Uiteraard wordt de uitslag van de vaccicheck in het entingsboekje van uw huisdier genoteerd. De Vaccicheck is een officieel erkende methode, dus u mag hiermee gewoon binnen bij tentoonstellingen, wedstrijden en ook bij veel pensions wordt deze methode toegestaan. Het is immers bewezen dat uw huisdier afweerstoffen aan heeft gemaakt en ook nog voldoende heeft tegen de ziektes. Met het geven van een enting alleen weet je nooit zeker of het huisdier ook daadwerkelijk beschermd is.

Wat is titeren?

Vaccineren is een prachtige medische ontdekking die al heel veel levens heeft gered. Zowel van mensen als van dieren.
Het doel van een vaccin is om het lichaam aan te zetten tot het maken van antistoffen zodat, als het dier in aanraking komt met een ziekteverwekker, het lichaam direct een gepaste afweer bij de hand heeft. Dit voorkomt dan dat er ziekte optreedt.
Ook bij onze huisdieren worden vaccins op deze manier ingezet.
Het is niet precies bekend hoelang vaccins nu eigenlijk werken en wat ze nog meer in het lichaam doen behalve het immuunsysteem aanzetten tot het vormen van antilichamen.
In de praktijk zien we regelmatig dat er bepaalde bijwerkingen optreden en dat de chemische stoffen die in een vaccin zitten het dier meer dan normaal belasten. Het ene dier kan hier beter mee overweg dan het andere natuurlijk.
Om het dier daarom zo min mogelijk te hoeven enten maken we tegenwoordig graag en vaak gebruik van de VacciCheck. Een methode waarbij een klein beetje bloed wordt afgenomen en er binnen een half uur een uitslag is.
Een dergelijke test laat zien of een dier nog voldoende antistoffen heeft . Als dat zo is, zal een vaccinatie niet aanslaan en dus meer nadeel kunnen geven dan voordeel.
Ook bij puppy’s die van hun moeder in het nest antistoffen met de melk meekrijgen, kan de vaccicheck uitsluitsel geven over het moment van vaccineren. Als er nog dergelijke antistoffen aanwezig zijn, is het dier dus beschermd en zal een vaccinatie niet aanslaan.
Zo komt het wel eens voor dat pups pas op 14 weken geënt hoeven te worden en dat met éénmaal enten kan worden volstaan.
(bron: https://dianwagemakers.nl/vaccicheck-bij-dieren/)

Op de foto is de uitslag te zien van een van onze eigen honden die vorig jaar getiterd is door Dian. Deze hond heeft alleen de reguliere puppy entingen gehad. Door het testen met de vaccicheck is bewezen dat deze hond iig voldoende anti stoffen heeft om tot 2020 niet meer geënt te hoeven worden. Deze krijgt dan weer een vaccicheck (en de ervaring leert dat enten ws helemaal niet meer nodig is).
Opgeven voor deze sessie is wel noodzakelijk. U kunt zich opgeven in de winkel of  via de mail (adgorisse@discus.nl). U ontvangt dan aanvullende informatie van Dian en een tijd waarop u aanwezig dient te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed